Χοιρινό Κότσι Με Μαύρη Μπύρα
![]() |
![]() |
![]() |
4 άτομα | 3 ώρες και 6 ώρες μαρινάρισμα | μέτριας δυσκολίας |
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
1 χοιρινό κότσι (1,5-2 Kg)
500 ml μαύρη μπύρα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
Χυμό από ένα λεμόνι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
1 Kg πατάτες (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το κότσι για να το μαρινάρουμε με την μπύρα, την μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι.Το αφήνουμε για 6 ώρες.
2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, την πιπεριά και το σκόρδο.
3. Χοντροκόβουμε τις πατάτες.
4. Σε ένα ταψί ή μία γάστρα τοποθετούμε το κότσι τα λαχανικά και τις πατάτες.Αλατοπιπερώνουμε παντού και ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα που έμεινε στο μπωλ.
5. Ανακατεύουμε καλά.
6. Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά στους 180οC στον αέρα
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου το κότσι, γύρω από το κότσι τις πατάτες και τα λαχανικά και περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Ταραμίγκο για την συνταγή