“Η ουσία του εγχειρήματος βρίσκεται από το ξεκίνημα στην ποιότητα της πρώτης ύλης, που ελέγχεται χωρίς συμβιβασμούς . . .”
Δάμης Πειθής

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΜΑΣ

Η Φάρμα μας βρίσκεται στον Μπράλο Φθιώτιδας, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Σε μία έκταση περίπου 350 στρεμμάτων, εκτρέφουμε ζώα και παράγουμε τις δικές μας ζωοτροφές αλλά και δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Είμαστε οι μοναδικοί εγχώριοι εκτροφείς Black Angus Purebred 100% και οι πρώτοι που φέραμε το σιτεμένο κρέας στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή.

Ακόμα, εκτρέφουμε φυλές Charolais, Limousin, Aubrac, Red Angus, μακεδονικούς νεροβούβαλους  αλλά και ελληνικές βραχυκερατικές αγελάδες κλπ. Επίσης εγχώριες και ξένες φυλές αιγοπροβάτων, χοίρους, ελληνικό Μαύρο Χοίρο, κοτόπουλα, φασιανούς, πάπιες, χήνες, πέρδικες, γαλοπούλες, ορτύκια, και φραγκόκοτες.

 

Στη Φάρμα Μπράλου αυτό που επιδιώκουμε πάντα είναι η διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής και ο σεβασμός στη φύση. Για το λόγο, αυτό, δημιουργήσαμε  για τα ζώα μας καταλύματα από πέτρα και ξύλο, ενταγμένα στο τοπίο ώστε να μην διαταράσσεται η φυσική ομορφιά του τοπίου. Οι πάπιες και οι χήνες έχουν τη δική τους λίμνη και τα βουβάλια έχουν το απαραίτητο σκάμμα για λασπόλουτρο.

 

Θέλουμε να ελέγχουμε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Καλλιεργούμε σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι, τριφύλλι, λούπινα και βίκο για την τροφή των ζώων στους θερινούς μήνες που δεν υπάρχει χορτάρι για ελεύθερη βοσκή.

Η φάρμα διαθέτει ελαιώνα με αγριελιές που παράγουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, οπωροφόρα δένδρα, μελίσσια, καλοκαιρινό μποστάνι, αρωματικά φυτά και όσπρια. Από το γάλα παράγουμε γιαούρτι και φέτα. Από το κρέας εξαιρετικά λουκάνικα και αλλαντικά. Παράγουμε επίσης χειροποίητα ζυμαρικά και σπιτικές μαρμελάδες  άριστης ποιότητας.

 

Η δραστηριότητα της Φάρμας Μπράλου κινείται σε 3 άξονες:

  • την καλλιέργεια  
  • την πρωτογενή παραγωγή & εκτροφή  
  • τη μεταποίηση