Μοσχαρίσιες Φέτες Φιλέτου Με Ψημένο Bluecheese Και Πατάτες Baby Με Σάλτσα Δεντρολίβανου
4 άτομα | 1 ώρα περίπου | μέτριας δυσκολίας |
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
4 φέτες μοσχαρίσιο φιλέτο
1 kg πατάτες baby βρασμένες αλλά κρύες
200 gr bluecheese
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος συμπυκνωμένο(ιδανικά Demi-GlaceSauce)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
100 gr μπύρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του φιλέτου και τις σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι, στο μισό βούτυρο.
2. Έπειτα τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180οC.
3. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το bluecheese με την μουστάρδα και την μπύρα μέχρι να γίνει κρέμα.
4. Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο βούτυρο και μετά ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το κρασί και τον ζωμό.Βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί
ο ζωμός.
5. Κόβουμε τις πατάτες στην μέση και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.Μόλις ροδίσουν οι πατάτες ρίχνουμε την σάλτσα δεντρολίβανου.
6. Απλώνουμε στις φέτες φιλέτου την σάλτσα του blue cheese και τις βάζουμε στο grill για να ροδίσει η σάλτσα από πάνω.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε σε πιάτο τις φέτες φιλέτου, τις πατάτες και περιχύνουμε πάνω από το κρέας την κρέμα.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γιώτα Μπέλλητα για την συνταγή.