Μοσχαράκι Μπρεζέ
4 άτομα | 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου | μέτριας δυσκολίας |
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
1 Kg μοσχάρι ελιά σε μερίδες
2 κρεμμύδια
1 καρότο
1 πράσο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός μοσχαριού
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φυλλαράκι δάφνη
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
Λίγο βούτυρο
Πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
2. Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε καλά το μοσχάρι.
3. Το βάζουμε στην γάστρα.
4. Έπειτα σοτάρουμε τα λαχανικά (τα κρεμμύδια,το καρότο και το πράσο)που τα έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε τον πελτέ και
σβήνουμε με κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά,και μετά τα προσθέτουμε και αυτά στην γάστρα.
5. Ρίχνουμε στην γάστρα τον ζωμό και ψήνουμε για 2 ώρες στους 1800C στον αέρα.
Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο.
6. Αφαιρούμε όσο ζωμό έχει μείνει και μαζί με τα λαχανικά(τα κρεμμύδια,το καρότο και το πράσο) τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
7. Ρίχνουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει και προσθέτουμε λίγο βούτυρο για να δέσει.
Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε αν θέλουμε.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σε μία πιατέλα τοποθετούμε προσεκτικά το κρέας, σε μία σαλτσιέρα την σάλτσα μας και συνοδεύουμε με αφράτο πουρέ πατάτας ή καρότου.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γιώτα Μπέλλητα για την συνταγή.