ΧΟΙΡΙΝΟ

Αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο απλώς ζητήστε τη γνώμη μας. Τα χοιρινά μας αποτελούν εγγύηση για εξαιρετικά νόστιμο και τρυφερό κρέας

%%PANNINGOPTIONS%%

(1) Κεφάλι 03

Νοστιμότατος μεζές. Γίνεται ψητό, πηχτή ή και στη γάστρα.

(2) Ελιά ή Σβέρκος 0123

Είναι από τα πιο τρυφερά σημεία του χοιρινού και οι μπριζόλες που παίρνουμε από αυτό, θεωρούνται εξαιρετικά μαλακές και ιδανικές για ψητές στη σχάρα αλλά και στο φούρνο. Χωρίς κόκαλο και σε μικρά κομμάτια μπορούν να γίνουν τηγανιά και ψητό της κατσαρόλας.

(3) Λαιμός 0123

Οφείλει τη νοστιμιά του στο λίπος που διαθέτει. Από το λαιμό παίρνουμε τις πολύ τρυφερές «μπριζόλες του λαιμού». Ο λαιμός είναι κατάλληλος για ψητά σχάρας, φούρνου, τηγανητά, ενώ γίνεται και κοκκινιστός, βραστός, ή ψητό της κατσαρόλας.

(4) Χεράκι 03

Ολόκληρο, όπως είναι ή ξεκοκαλισμένο, είναι ιδανικό για ρολό, για μαγειρευτά στην κατσαρόλα αλλά και αργοψημένο στον φούρνο.

(5) Μπριζόλες 123

Από αυτό το κομμάτι προέρχονται οι σπαλομπριζόλες και οι μπριζόλες από κόντρα. Όλα αυτά τα τεμάχια είναι κατάλληλα για τηγάνι, BBQ. Χωρίς κόκαλο δίνουν πολύ νόστιμα φαγητά φούρνου (ρολό).

(6),(9) Πανσέτα 023

Ένα αρκετά παχύ κομμάτι κρέατος, κατάλληλο για ψητά κατσαρόλας, ραγού, ή στη σχάρα κομμένο σε φέτες.

(7) Ψαρονέφρι 12

Είναι ένα από τα πιο εκλεκτά τεμάχια του χοιρινού κατάλληλο για ψητό στα κάρβουνα και για τηγάνι.

(8) Μπούτι 03

Ιδανικό για ένα κλασσικό ψητό φούρνου αλλά και για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Από το κομμάτι αυτό παρασκευάζονται τα περισσότερα αλλαντικά.

Από το μπούτι παίρνουμε τα παρακάτω κομμάτια:

• Το τρανς, ένα αρκετά μεγάλο τεμάχιο, από το οποίο μπορούμε να πάρουμε τα σνίτσελ, που είναι κατάλληλα για τηγάνισμα, σύντομο ψήσιμο στο γκριλ και για πάνε.

• Το νουά με την ουρά μπορεί επίσης να μας δώσει φέτες ψαχνό για σνίτσελ.

• Το κιλότο και το στρογγυλό. Δίνουν μικρότερα, αλλά εξαιρετικά χυμώδη και τρυφερά σνίτσελ. Χρησιμοποιούνται επίσης για κοκκινιστά. Ολόκληρο το μπούτι είναι κατάλληλο για ψητό στο φούρνο.

(10) Κότσι 03

Αυτό είναι το κατώτατο τμήμα του ποδιού. Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να σιγοψηθεί στον φούρνο.

(11) Ποδαράκια 0

Το κομμάτι με την υψηλότερη ποσότητα ζελατίνης. Σ᾿ αυτό οφείλει και τη μεγάλη πηκτική του ικανότητα στο μαγείρεμα. Βασικό συστατικό του πατσά, χρησιμοποιείται σε σούπες.