(1) Φτερούγες (1) (2) Μπούτι (2) (3) Στήθος (3)

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Eίτε πρόκειται για κοτόπουλο, γαλοπούλα, πάπια ή χήνα, η ορολογία είναι ακριβώς η ίδια.

(1)Φτερούγες 123

Αν και δεν έχουν πολύ κρέας, είναι ιδανικές και πολύ δημοφιλείς ως finger food. Μπορούν να γίνουν τηγανητές, στο φούρνο ή στα κάρβουνα, με ή χωρίς μαρινάδα.

(2)Μπούτι 03

Το κομμάτι αυτό είναι κατάλληλο για αργό μαγείρεμα, όπως casseroling ή poaching. Mπορεί να γίνει και ψητό. Βραστό μας δίνει ωραίες σούπες και σπιτικούς ζωμούς.

(3)Στήθος 123

Το πιο δημοφιλές μέρος του κοτόπουλου. Με ή χωρίς κόκκαλο(φιλέτο), με πέτσα ή χωρίς (κατάλληλο για πιάτα με χαμηλές θερμίδες). Μπορεί να μαγειρευτεί σκέτο στο φούρνο, στο τηγάνι με βούτυρο αλλά και γεμιστό για επιπλέον γεύση. Το στήθος με κόκκαλο και πέτσα είναι ιδανικό για κάρβουνα.