ΑΡΝΙ
Μπορούμε να σας προσφέρουμε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Αρνί ή κατσίκι είναι μία πολύ καλή επιλογή για πάρτι. Το μπουτάκι ή το χεράκι είναι καταπληκτικά για το κυριακάτικο τραπέζι. Και μην ξεχνάμε το κεφαλάκι που αποτελούσε παραδοσιακά μία από τις λιχουδιές της κουζίνας μας.
%%PANNINGOPTIONS%%
(1) Χεράκι
Κατάλληλο για γιουβέτσι, βραστό και σχάρα
(2) Καρέ ή Παϊδάκια
Από εδώ βγαίνει το μεγαλύτερο τμήμα από τα γνωστά μας παϊδάκια (τα πρώτα) με αρκετό λίπος. Τα δεύτερα είναι η συνέχεια της σπάλας του αρνιού, με λιγότερο λίπος και τρυφερό κρέας. Επίσης από αυτό το σημείο παίρνουμε το περίφημο καρέ, ίσως το καλύτερο και περισσότερο συζητημένο κομμάτι του αρνιού.
(3) Νεφραμιά
Κομμένη σε παϊδάκια αποτελεί ένα από τα νοστιμότερα κομμάτια.
(4) Μπούτι
Συνήθως το ψήνουμε στον φούρνο. Μπορεί, όμως, να κοπεί σε μπριζόλες, οι οποίες με το κατάλληλο μαρινάρισμα αποκτούν εντυπωσιακή γεύση. Αν σας αρέσει το αρνί καλοψημένο, αποφύγετε αυτό το κομμάτι γιατί θα σκληρύνει. Χρειάζεται καλό μαρινάρισμα και λίγο ψήσιμο.