Αρνάκι Αμπελουργού στο Φούρνο
4 – 5 άτομα | 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου | εύκολη |
ΥΛΙΚΑ (Για 4-5 άτομα)
1 ρολό αρνί μέχρι 2 κιλά φάρμας Μπράλου- περιέχει αλάτι, πιπέρι, σκόδρο, γραβιέρα GRUYERE DE SAVOIE, αμπελόφυλλα και βούτυρο ECHIRE ανάλατο
50 ml ελαιόλαδο
λίγο νερό
λίγο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C – σας προτείνουμε να χρησιμοποιήστε τις αντιστάσεις και όχι τον αερόθερμο φούρνο.
Τοποθετείτε το ρολό σε γάστρα και προσθέτετε το λάδι και το νερό.
Αφήνετε το ρολό να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου στους 220C
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το χυμό από 1 λεμόνι
Σερβίρετε το ρολό με καραμελωμένες πατάτες, πουρέ κάστανου ή ρύζι μπασμάτι.