Τα ελληνικά Black Angus μας

Η φυλή Black Angus προέρχεται από τη Σκωτία με πρώτες αναφορές τον 16ο αιώνα ενώ αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε από  τον 19ο αιώνα. Σήμερα θεωρείται κορυφαία φυλή παγκοσμίως και είναι το σήμα κατατεθέν του ποιοτικού βόειου κρέατος.

 

Η ανάπτυξή τους σε περιοχές όπου επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες, βοήθησε να γίνουν ζώα σκληραγωγημένα και ανθεκτικά. Τα θηλυκά είναι εξαίρετες μητέρες, με άριστη γαλακτοπαραγωγή.

Τα Black Angus είναι μοσχάρια ικανά να προσαρμόσουν τη βοσκή τους στις τροφές που ευδοκιμούν στα εδάφη όπου ζουν. Όσο πιο ποιοτικές είναι οι τροφές που καταναλώνουν, τόσο καλύτερο είναι και το γευστικό αποτέλεσμα από το κρέας τους.

 

Η εξαιρετική σκελετική κατασκευή των Black Angus, επιτρέπει στους μύες τους να αναπτύσσονται σωστά και ομοιόμορφα και να αναπτύσσουν μεγάλη ποσότητα ενδομυϊκού λίπους. Τα στοιχεία αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να σχηματίζεται έντονο marbling (τα «νερά» του λίπους) στο κρέας τους και να το κάνουν πιο τρυφερό αλλά και πολύ πιο νόστιμο.

 

Τα Black Angus της Φάρμας, έχουν έρθει από την  Ιρλανδία όπου διατηρείται πιστοποιημένη φυλή από τοπικούς εκτροφείς, με πολύ αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Τα μοσχάρια εκτρέφονται και μεγαλώνουν στις εγκαταστάσεις μας, προσαρμοσμένα στις συνθήκες που επικρατούν στο Μπράλο και σιτίζονται αποκλειστικά με τις δικές μας τροφές. Είναι επιλογή μας να τα αναπαράγουμε και να διατηρήσουμε 100% καθαρή τη φυλή αυτή στην Ελλάδα.

Όλα μας τα προϊόντα από Black Angus, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα καταστήματά μας στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι, αλλά και από το

ηλεκτρονικό μας κατάστημα