Αρνάκι Γάλακτος Με Αγκινάρες

merides xronos  difficulty_medium
4 άτομα 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου  μέτριας δυσκολίας

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 Kg αρνάκι γάλακτος

1 Kg αγκινάρες

½ φλυτζάνι άνιθος ψιλοκομμένος

Λίγο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

4 αυγά

2 λεμόνια

1 κουταλιά κορν φλάουερ

Αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό με στυμμένο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το αρνάκι μέχρι να ροδίσει.

3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε με ζεστό νερό.    

   Το αφήνουμε να βράσει μέχρι το αρνάκι να τρυπιέται με το πιρούνι.

4. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και τον ψιλοκομμένοάνιθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

5. Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες και μείνει ελάχιστο ζουμί κατεβάζουμε από την φωτιά.

6. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και το κορν φλάουερ. Τα

   ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.

 

Tip! Δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα με το αυγολέμονο!

 

Σερβίρισμα:

Τοποθετούμε στην μια πλευρά του πιάτου τις αγκινάρες και δίπλα το αρνάκι και περιχύνουμε από επάνω την σάλτσα.

 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γιώτα Μπέλλητα για την συνταγή.